web analytics

Eigenlijk toch wel leuk

Een paar maanden geleden alweer kreeg ik de uitnodiging om een cursus te volgen. Nou ja, uitnodiging… Er werd al vrij snel duidelijk dat ik niet echt een keuze had. Ik moest de cursus wel volgen. En puffend kies ik dan maar een van de trainingsdata.

Weer een communicatietraining. Daarvan heb ik er, als bedrijfskundige, nog niet zoveel gehad. Management bestaat voor een groot deel uit communicatie. En als specialist moet je dan juist dan beheersen. Maar goed, relatieveren dan maar weer. Het is wel een leuke opfriscursus van datgene wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd.
In mijn achterhoofd weet ik overigens dat ik ongetwijfeld weer iets nieuws ga leren. Een mens is nooit uitgeleerd, zeker niet als het over communicatie gaat. Het is vooral een gevoelskwestie denk ik. Weer een training voor mijn vrijwilligerswerk. En daar krijg ik er al zo veel van…

Vandaag komt het “huiswerk” binnen. Een boekje, waarvan ik in ieder geval een deel gelezen moet hebben. Bepaalde hoofdstukken worden sterk aangeraden, als ik niet het hele boekje kan lezen. Nieuwsgierig als ik ben, besluit ik toch letterlijk vooraan te beginnen en het hele boekje te lezen.
Gut, dat is eigenlijk best interessant. Al in het eerste hoofdstuk herken ik een aantal situaties waar ik inderdaad mee te kampen heb gehad. En inderdaad, daar verliep het gesprek lang niet altijd zoals ik gehoopt had. En bam, zowel mijn persoonlijke als mijn beroepsmatige interesse zijn getriggerd. Voor ik het goed en wel doorheb, heb ik het boekje erbij gepakt op mijn vrije vrijdagavond. En de bladzijden glijden gretig door mijn vingers.

En dan besef ik me weer al te goed hoe leuk ik leren eigenlijk vind. Als ondernemer leer ik dagelijks dingen bij. En zoals gezegd biedt het Rode Kruis allerlei cursussen aan. Vaak begint dat met een zucht en een steun, maar als ik er dan aan begonnen ben, vind ik het meestal toch ontzettend leuk om te doen. Ook als het onderwerp allang geen onbekend terrein meer is.
Daarnaast begint er nog iets anders te broeien. Misschien moet ik toch eens iets gaan doen met de gedachte eens een boek te schrijven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.