web analytics

Frans weekend

Soms heb je van die weekenden met een onbedoeld thema. En dit weekend had dat eigenlijk ook. Vooral de zaterdag was doordrenkt met Franse invloeden.

Deze zaterdag organiseerde de plaatselijke Jeu de Boules-vereniging het Raadhuispleintoernooi. Feitelijk storten ze twee grote, rechthoekige zandbakken op het Raadhuisplein, waar twee groepen een toernooi in gaan spelen. Aan de ene kant zijn daar de “echte” jeu de boulers; leden van clubs die regelmatig spelen. Aan de andere kant spelen bedrijven, verenigingen en vriendenteams tegen elkaar. En voor de vijfde keer deed een team van Het Reputatiebureau mee.

Voor wie het wil weten: in de loterij ben ik flink in de prijzen gevallen. Dat compenseerde de zware sportieve verliezen (we wonnen geen van de vier wedstrijden).

Diezefde avond heb ik met mijn ouders, zus, zwager, nichtje en twee vrienden nog uitgebreid gegeten. Met die vrienden had ik al wat “losse” vakantieplannen gemaakt. We willen graag met z’n drieën naar Disneyland Paris. En pas geleden vond ik een verzorgde reis die kant op. Treinreis, hotel, toegang en ontbijt voor een prijs die ons eigenlijk alle drie erg meeviel.

Alle drie enthousiast, dus boeken. Nu moet je weten, dat het Raadhuispleintoernooi ook altijd gespeeld wordt onder het genot van een drankje. En dan is een reis boeken op je mobiele telefoon toch een grotere uitdaging dan gedacht. Vier dagen, drie nachten en twee kamers, dat was het plan. Uiteindelijk kreeg ik de bevestiging voor… een kamer. Even bellen dan maar. En gelukkig werd dag zonder problemen aangepast.

Nog eens kijken. Nee he. Heb ik verdikkeme maar 1 nacht geboekt. Weer bellen dus. Intussen blijkt dat de reis in twee weken tijd ook duurder is geworden. Fijn…

Al met al valt de prijs nog steeds mee. Dus we zetten door. Een lang weekend Disneyland is inmiddels een feit.

Nu nagenieten van een heerlijke zondag met een Franse temperatuur. Bonne soirée, cher lecteur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.