web analytics

Six degrees of separation

Op een landelijk radiostation is een van de presentatoren momenteel een experiment aan het doen. Ze willen een theorie testen die Six Degrees of Separation wordt genoemd. En ergens vind ik die theorie wel interessant. Reden om er zelf ook eens iets mee te gaan doen.

Toegegeven, ik had nog nooit van de hele theorie gehoord voor die op de radio kwam. Het doel is een onbekende Nederlandse dame in contact te brengen met Forel Williams, de Amerikaanse wereldster.
Volgens de theorie zijn de dame en Forel maar maximaal vijf tussenpersonen van elkaar verwijderd. Oftewel: je zou via je eigen netwerk vijf mensen moeten kunnen vinden, die jou uiteindelijk in contact kunnen brengen met iedere willekeurige persoon.

Dat je netwerk vaak veel verder strijkt, dan je zelf eigenlijk gedacht had, had ik al eens gemerkt. Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik al van jongs af aan een grote fascinatie heb voor pretparken. En ook vanuit zakelijk oogpunt blijft deze branche me erg trekken.
Een korte zoekactie op LinkedIn leerde me al snel, dat de belangrijkste directeuren van de Efteling een connectie in de derde graag zijn. Oftewel, ik ken iemand, die iemand kent, die die betreffende directeur kent. Drie stapjes, en ik ben er!
Niet dat je dan ook gelijk “aan tafel zit”, maar toch. Als ik zou willen kan dat in theorie binnen korte tijd geregeld zijn.

En dan vraag ik mezelf toch af: stel nou dat ik andere directeuren wil spreken? Volgens de theorie, hoef ik dan maar vijf tussenpersonen te vinden. En die uitdaging vind ik dan wel weer leuk.
In de komende tijd wil ik voor mezelf een businesscase opzetten voor een van mijn droomklanten. Je moet immers wel iets hebben om over te praten. En daarna ga ik het toch eens proberen. Het maakt niet uit hoe groot de opdrachtgever is, ik ga via mijn netwerk in maximaal vijf schakels proberen met de directeur in contact te komen. En dat is dan gelijk een mooi moment om mijn persoonlijke blog weer eens nieuw leven in te blazen. Oftewel, beste onbekende lezer, ik houd je op de hoogte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.