web analytics

Heerlijke dag, ondanks de stijlbreuk

De Efteling blijft een van mijn grote favorieten als het op pretparken aankomt. En nu ik mezelf dan eindelijk op een abonnement hebt getrakteerd, kom ik er regelmatig. Het blijft me verwonderen, hoe goed zij hun imago tot in de puntjes vast weten te houden. Al wordt die betovering soms wat ruw verstoord.

De witte zeilen

Maandag was mijn tweede bezoek alweer deze maand. En weer kom ik een paar keer langs De Vliegende Hollander, waar naarstig aan wordt gewerkt. De vijver is grotendeels leeggepompt. En rondom de attractie onttrekken hekken een groot deel van de werkzaamheden aan het zicht. Dat doen ze dan wel weer prettig.
Wanneer je echter voor Joris en de Draak staat, en naar De Vliegende Hollander kijkt, wordt je toch uit je beleving getrokken. Plotseling ontsiert een groot wit ding het uitzicht op het pittoreske gebouwd. Het is de “toren” waar je na de first drop de mist in verdwijnt. Tja, ook die moet verbouwd worden. Maar waarom kiest de technische dienst dan niet voor een wat minder prominente kleur als dat wit?

Op het plein voor de ingang heb je nog een mooi uitzicht op de bovenkant van de gevel. Die geeft het gebouw zijn typerende sfeer. Maar kijk je iets verder naar beneden, dan steekt een grote afvalcontainer boven de hekken uit. Ook weer zo jammer.

Dat doen ze zoveel beter bij Piranha. De rapid river is ook in onderhoud. En daar merk je dan weer helemaal niets van. Goed, goed, er staan wat kleine, onopvallende hekken, die wat paden afsluiten. Maar we zien daar geen witte zeilen of afvalcontainers.

De bovenkant van de container, die zelfs ‘s avonds nog goed zichtbaar is.

Begrijp me niet verkeerd hoor, het is inderdaad zeuren over details. Maar laat de Efteling nu juist daarom bekend staan. Om de vele details die de bezoeker continu blijven verwonderen.
Hopelijk is de verbouwing snel klaar. Niet alleen voor het uitzicht, maar ook gewoon omdat ik de ride leuk vind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.